Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, anunţă că în mai multe judeţe au început deja procedurile de angajare pe posturi de consilieri şcolari, în urma cărora la nivel naţional va exista, în medie, un consilier şcolar la 800 de elevi, faţă de unu la 1.200 de elevi, câţi sunt angajaţi în prezent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Avem o hotărâre de Guvern adoptată încă de acum câteva luni care creşte cu 50% numărul consilierilor şcolari. Procedurile de angajare sunt în multe judeţe în curs, posturile au fost deja distribuite şi ne dorim ca prin această creştere să avem mai mulţi profesionişti care să ajute la prevenire în fiecare clasă, în fiecare şcoală. Dacă acum media naţională era de un consilier la aproximativ 1.200 de elevi, în urma angajărilor ne aşteptăm ca media să fie un consilier la 800 de elevi, tot nu este suficient, noi ştim lucrul acesta”, a afirmat Ligia Deca, la TVR Info, miercuri.
 
Ea a precizat că în proiectul de lege se propune existenţa unui consilier la 500 de elevi, însă ideal este ca în fiecare şcoală să existe cel puţin un consilier şcolar, alături de alţi profesionişti, precum logopezi. 
 
În ceea ce priveşte abaterile grave ale unor elevi, ministrul a explicat că exmatricularea nu este o opţiune, ipotezele analizate fiind o perioadă de suspendare însoţită de alte tipuri de măsuri, precum consiliere, eventual muncă în folosul şcoli, măsuri care să facă elevul să înţeleagă ce a greşit şi să ducă la ”îndreptarea comportamentului”. 
 
”Ceea ce noi trebuie să facem este un sistem funcţional în responsabilitatea sistemului educaţional şi în acest sens, acele camere de reflecţie, le-aş spune eu, nu de detenţie, sunt utilizate şi în alte sisteme educaţionale. Ceea ce trebuie să vedem este cine îi va supraveghea şi ce se va întâmpla în acele camere pentru că până la urmă nu e vorba de a muta copilul în alt spaţiu, e vorba de a găsi metodele pentru îndreptarea comportamentului”, a adăugat ministrul.  
 
Ligia Deca a spus că înţelege ”îngrijorările cadrelor didactice” şi că trebuie găsite soluţii pentru a ”limita” accesul cu obiecte interzise în şcoli.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.