Liga Studenţilor şi Absolvenţilor din Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport (UNEFS) Bucureşti anunţă că studenţii intră în grevă generală pentru o perioadă nedeterminată, începând de luni, iar printre nemulţumiri se află condiţiile de trai din cămine, ei solicitând restituirea unor sume încasate de universitate de la studenţii din cămin pentru un fond de reparaţii. Conducerea Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport Bucureşti a transmis că această grevă este declarată cu nerespectarea legii şi că va face demersuri pentru ca instanţa să stabilească nelegalitatea sau legalitatea acesteia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Liga Studenţilor şi Absolvenţilor din Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport a anunţat pe pagina sa de Facebook că începând de luni, studenţii UNEFS vor intra în grevă generală pentru o perioadă nedeterminată. 
Liga a prezentat şi câteva dintre revendicări: 
“1. Îmbunătăţirea condiţiilor de trai din căminele UNEFS (apă caldă, fără gândaci, săli de lectură, bucătării utilate, etc);
2. Restituirea banilor încasaţi ilegal de universitate de la studenţii din cămin sub pretextul «fond de reparaţii»;
3. Restituirea sumelor încasate de la studenţi sub forma unui supliment de hrană pentru stagiile obligatorii de la bazele didactice Parâng şi Eforie Nord;
4. Identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor vinovate pentru nefolosirea a peste 5.000.000 de lei (1 milion de Euro) din fondul de burse în ultimii 6 ani şi corectarea erorilor produse;
5. Restituirea sumelor încasate de la studenţi prin mărirea taxei de studiu în timpul ciclului de studiu;
6. Respectarea condiţiilor contractuale din proiectul POCU/626/6.13/133208 şi efectuarea plăţilor datorate studenţilor, absolvenţilor şi cadrelor didactice neplătiţi de mai bine de 1 an”, a anunţat Liga Studenţilor şi Absolvenţilor din UNEFS. 
Aceasta a precizat că acestea sunt doar o mică parte din problemele semnalate anterior şi care nu au fost rezolvate. 
“Studenţii care intră în grevă generală vor semna adeziunea la acest eveniment şi nu vor intra la orele desfăşurate în universitate (cursuri, lucrări practice, seminarii, stagii). Semnarea adeziunii şi participarea la grevă înseamnă prezenţa dumneavoastră în curtea universităţii !!!”, a precizat sursa citată. 
 
De asemenea, conducerea Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport Bucureşti a reacţionat pe pagina sa de Facebook la acest anunţ al Ligii Studenţilor. 
“În cazuri justificate, Liga studenţilor poate declara grevă, în conformitate cu prevederile legale.  Până la acest moment conducerea U.N.E.F.S. apreciază că, acesta este declarată cu nerespectarea legii, urmând a face demersurile necesare în vederea stabilirii nelegalitati/ legalităţii de către instanţa competentă”, a transmis conducerea UNEFS Bucureşti.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.