Preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, Ariana Dudună, a declarat că elevii sunt de acord cu solicitările profesorilor care au declanşat greva generală şi se bucură că aceştia au decis să pună piciorul în prag şi să nu se mai lase călcaţi în picioare de către guvernanţi. Dudună a afirmat că este strigător la cer că profesorii au uneori salarii mai mici decît categorii profesionale fără studii superioare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Susţinem în mod necondiţionat greva profesorilor noştri. Suntem de acord cu solicitările lor şi ne bucurăm că în final aceştia au ajuns să pună piciorul în prag şi să nu se mai lase călcaţi în picioare de către guvernanţi. E strigător la cer să vedem că în România profesorii au uneori salarii mai mici decât categorii profesionale care nu au studii superioare. Susţinem în mod necondiţionat greva şi mai mult ne deranjează această smiorcăială a Guvernului care încearcă să se folosească de noi, de copii, pentru a antagoniza greviştii, încearcă să pună profesorii în această categorie în care ei sunt cei răi şi vor să le facă rău copiilor. Complet fals. Singurii răi din povestea asta sunt guvernanţii care au cauzat această grevă.  Nu profesorii au cauzat-o, ci guvernanţii”, a declarat Ariana Dudună, luni, la Prima News. 
Ea a fost întrebată cum crede că va avea loc încheierea anului şcolar în condiţiile în care este declanşată greva generală. 
“Am trecut printr-o pandemie, o situaţie complet neprevăzută care nu a mai avut loc de 100 de ani şi anul şcolar s-a încheiat, mediile s-au încheiat, s-au dat examene. Chiar crede cineva că o grevă poate să blocheze examenele? Poate o să le amâne. O să se găsească o soluţie, iar soluţia este treaba Ministerului Educaţiei, nu a sindicatelor profesorilor”, a explicat preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.