Liceul Callatis din Mangalia va avea o nouă conducere, după ce Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa a decis încetarea detaşării pentru cele două directoare, în urma acuzaţiilor legate de solicitarea de bani pentru printarea şi copierea fişelor de subiecte la lucrările scrise. De asemenea, ISJ a decis realizarea unui audit la unitatea de învăţământ din Mangalia pentru verificarea documentelor contabile. Asociaţia Elevilor din Constanţa a publicat o chitanţă ştampilată şi semnată de secretarul unităţii de învăţământ care atesta primirea unei sume de bani pentru contravaloarea printării unor lucrări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Inspectorul şcolar general din Constanţa, Sorin Mihai, a transmis, marţi, că la sfârşitul săptămânii trecute a fost realizată o nouă verificare la unitatea de învăţământ din Mangalia. 
 
"Vineri dimineaţa s-a deplasat la Liceul Teoretic Callatis Mangalia o comisie de verificare stabilită în Consiliul de administraţie al ISJ Constanţa, ca urmare a noilor informaţii primite cu privire la acest subiect. Raportul comisiei a fost prezentat în cadrul şedinţei CA al ISJ Constanţa de vineri. Am hotărât încetarea detaşării în interesul învăţământului pentru cele două directoare şi începerea unei misiuni de audit prin care se vor verifica documentele contabile. Astăzi (marţi - n.r.) aştept să fie depuse cereri de ocupare a funcţiilor de director prin detaşare în interesul învăţământului, mâine va fi o nouă conducere a unităţii de învăţământ”, a declarat Sorin Mihai. 
 
Asociaţia Elevilor din Constanţa a publicat, marţi, o chitanţă semnată de către secretarul unităţii de învăţământ, ştampilată, din luna noiembrie a anului 2021, ce atestă primirea unei sume de la o anumită clasă, pentru "contravaloarea lucrărilor trase la xerox". 
 
"Afirmaţiile doamnei director cu privire la falsificarea tabelului pentru denigrarea liceului au fost dovedite ca fiind complet false anterior, în urma publicării de către AEC a unei conversaţii purtate cu peste o lună înainte de publicarea tabelului în care, în mod evident, doamna director citea din tabel şi încuraja colectarea respectivelor sume. În urma publicării înregistrării, AEC a intrat în posesia unei chitanţe semnate de către secretarul unităţii de învăţământ, ştampilate, din luna noiembrie a anului 2021, ce atestă primirea unei sume de la o anumită clasă, pentru <<contravaloarea lucrărilor trase la xerox>>. Amintim din nou că această colectare de fonduri este complet ilegală, încadrându-se în infracţiunea de luare de mită”, a transmis AEC.
 
Asociaţia Elevilor a solicitat, din aceste motive, demiterea directoarei de la Liceul Callatis din Mangalia. 
 
AEC a anunţat, săptămâna trecută, că la Liceul Callatis din Mangalia se cer bani elevilor pentru printarea şi xeroxarea lucrărilor scrise şi a solicitat încetarea acestei practici, precizând că nu există niciun temei legal pentru colectarea acestor sume.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.