Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea pentru modificarea art. 7 alin. (1) din Legea nr. 56/2020 pentru recunoaşterea meritelor personalului medical participant la acţiuni medicale împotriva COVID-19. Actul normativ stabileşte ca sporul de până la 30% acordat personalului medical care execută, conduce sau coordonează misiuni şi sarcini de serviciu în condiţii de pericol deosebit pe perioada stării de urgenţă şi 3 luni după încetarea acesteia să fie suportat din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate prin bugetul de stat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, personalul medical care participă la acţiuni medicale împotriva COVID-19 care „execută, conduce sau coordonează misiuni şi sarcini de serviciu în condiţii de pericol deosebit beneficiază, pe perioada stării de urgenţă, instituită astfel prin decret, precum şi pentru o perioadă de 3 luni de la data încetării stării de urgenţă, de un spor de până la 30%, calculat la salariul de bază/solda de funcţie/salariul de funcţie, suportat din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate prin bugetul de stat”, potrivit legii promulgate, miercuri, de către şeful statului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.