Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea pentru instituirea zilei de 17 noiembrie ca Ziua Naţională a Copilului Prematur din România, transmite Administraţia Prezidenţială. Ziua poate fi marcată de către autorităţile administraţiei centrale şi locale şi de către organizaţiile neguvernamentale prin evenimente dedicate copiilor prematuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Se instituie ziua de 17 noiembrie ca Ziua Naţională a Copilului Prematur din România. Ziua Naţională a Copilului Prematur din România poate fi marcată de către autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, precum şi de către organizaţiile neguvernamentale prin organizarea de evenimente dedicate copiilor prematuri. În săptămâna care include data de 17 noiembrie, Ministerul Sănătăţii, prezintă în faţa comisiilor de sănătate reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor un raport privind situaţia copiilor prematuri din România, precum şi progresele înregistrate în acest domeniu”, arată legea promulgată de şeful statului. 

Proiectul de lege iniţiat de PSD a fost adoptat decizional de Camera Deputaţilor pe 27 iulie şi trimis în aceeaşi zi la promulgare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.