Aproximativ 30 de părinţi şi copii au venit, sâmbătă, în Piaţa Sfatului din Braşov la ”Lecţia de educaţie civică”, ei desenând un şotron şi strigând ”Nu lux la închisoare, şcoli şi spitale!”. Oamenii au adus baloane în loc de pancarte şi au hrănit porumbeii din piaţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oamenii au început să se adune în Piaţa Sfatului din Braşov începând cu ora 11.00. 

La manifestaţie au participat în jur de 30 de părinţi şi copii care au adus baloane colorate, în loc de pancarte.

Lângă fântâna din piaţă, oamenii au desenat un şotron pe care au stris ”rezist”. Cei mici s-au jucat împreună şi au hrănit porumbeii.

Participanţii au scandat ”Nu lux la închisoare, şcoli şi spitale!”. Părinţii au spus că au venit în piaţă pentru că vor un viitor mai bun pentru copiii lor, fără corupţie.

”Nu vrem închisori de lux, vrem o clasă politică cinstită, ne-am săturat de corupţie. Vrem să fim o ţară europeană în adevăratul sens al cuvântului“, a spus un părinte.

”Nu mai vrem să fim minţiţi sau păcăliţi. Avem nevoie de şcoli performante, de spitale în care să nu se mai moară cu zile, o ţară din care copiii noştri să nu mai plece. Ne-am săturat de corupţi“, a spus alt părinte.

În urmă cu două săptămâni, la Braşov a mai avut loc un protest al părinţilor şi copiilor. Atunci 500 de mămici şi tătici, cu bebeluşi în braţe, în căriucior, cu copiii pe umeri sau de mână au ieşit în stradă. Oamenii au protestat la Prefectură şi în Piaţa Sfatului timp de două ore.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.