Un grup de tineri a rănit o lebădă-mascul în Târgu Jiu, pe lacul din cartierul Bicaz. Pasarea este lovită la cap şi are probleme neurologice. Familia de lebede trăieşte în zonă de 12 ani, iar masculul a fost botezat Tică. Reprezentanţii Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Gorj încearcă să găsească făptaşii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

”Astăzi un grup de tineri fără pic de educaţie a aruncat cu pietre în pasărea simbol a oraşului Târgu Jiu...Masculul de lebădă "Tică". Acesta se afla pe apă în imediată apropiere a zonei unde femela lui cuibăreşte. Avem aceste informaţii de la un martor care a văzut de la distanţă. Sper şi cer ajutorul tuturor celor care deţin informaţii sau camere video şi care pot ajuta la identificarea acestor derbedei. Incidentul a avut loc în cartierului Bicaz pe lacul de acumulare din zona Insuliţă”, a scris pe Facebook, Claudiu Fiu, vicepreşedintele Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Gorj.

Acesta a povestit că perechea de lebede are 12 ani de convieţuire şi a trecut prin perioade dificile.

FOTO - Facebook - Claudiu Fiu
FOTO - Facebook - Claudiu Fiu

”Şi-au pierdut toţi puii în anul când lacul a fost golit. Femela a mai suferit un accident în linia de troleu, iar anul trecut i-au fost furaţi trei din cei şase boboci după primele zile de la eclozare.Acum masculul este rănit foarte grav la cap şi are probleme neurologice. A fost transportat la un cabinet veterinar de către angajaţii AJVPS-Gorj”, a mai transmis sursa citată.

Acesta cere forţelor de ordine ”măcar să încerce obţinerea informaţiilor necesare pedepsirii acestor neoameni”.

 

 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.