Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a primit aprobare pentru o suplimentare de 135 de posturi la fostele Oficii Teritoriale pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie (OTIMMC), pe care Guvernul le-a transformat în agenţii, a declarat luni ministrul de resort Ilan Laufer.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Totodată, cele opt oficii vor fi reorganizate, urmând să apară nouă agenţii.

”Oficiile teritoriale pe care le avem, OTIMMC-urile (Oficiile Teritoriale pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie, n.r.), în conformitate cu programul de guvernare, trebuiau să fie transformate în agenţii şi să primească atribuţii suplimentare în ceea ce priveşte atragerea de investiţii străine şi comerţ. Lucrul acesta se întâmplă în acest moment, este o altă prioritate pentru mine. Deci colegii mei din teritoriu vor fi mai mulţi în următoarea perioadă”, a declarat luni ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ilan Laufer, într-o conferinţă de presă.

El spune că există o suplimentare de 135 de posturi, pentru care are aprobare de la Guvern.

”Acesta este un plafon maxim. Dacă am reuşi să creştem echipa cu vreo 50-60 de oameni într-un termen scurt-mediu, ar fi foarte bine pentru noi”, a menţionat Laufer.

Guvernul a înfiinţat la sfârşitul lunii iunie nouă agenţii teritoriale în Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Iaşi, Ploieşti, Târgu Mureş şi Timişoara, care să poată pune în aplicare programele de sprijinire a înfiinţării şi dezvoltării de întreprinderi mici şi mijlocii, inclusiv Start-up Nation – România.

În plus faţă de arhitectura instituţională de acum, s-a înfiinţat o agenţie în Bucureşti, care va prelua de la Oficiul teritorial pentru IMM-uri Ploieşti activitatea pentru zona Capitalei şi Ilfov.

Cele nouă agenţii înfiinţate prin reorganizarea celor opt oficii teritoriale pentru IMM-uri îşi vor desfăşura activitatea în subordinea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.