La Spitalul Judeţean Timişoara a fost deschisă a doua Zonă Roşie cu 57 de noi paturi conectate la oxigen şi 9 paturi de ATI, în clădirea Secţiei de Ortopedie, de lângă unitatea medicală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Ajutăm comunitatea fără să afectăm serviciile oferite pacienţilor non-Covid! Având în vedere gravitatea valului 4, astăzi am deschis în cadrul Spitalului Judeţean Timişoara o nouă Zonă Roşie cu locuri adiţionale pentru pacienţii Covid: atât pentru non-critici (cazuri severe) cât şi pentru critici-ATI. În prima fază vorbim de 57 de paturi conectate la oxigen de mare debit şi 9 paturi ATI, cu posibilitate de extindere (în lucru) la peste 100 de paturi cu oxigen şi 11-13 paturi ATI dacă va fi nevoie. Toate aceste paturi sunt în clădirea de Ortopedie, cu circuite separate şi bine gândite de personalul nostru cu ajutorul DSP (şi pe mulţumim pe această cale). Facem tot ce este posibil omeneşte să facem faţă acestui calvar, suntem mereu aici să ajutăm, dar o facem fără să neglijăm celelalte patologii şi nici bolnavii cronici! Dumnezeu să ne ajute!”, a transmis Raul Pătraşcu, managerul Spitalului Judeţean Timiş.
 
Până acum, la acest spital au funcţionat 109 paturi conectate la oxigen şi 7 paturi ATI.
 
Conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică, rata de infectare la o mie de locuitori, în judetul Timiş este miercuri 8,99 la o mie de locuitori, iar în Timişoara este 11,27 la o mie de locuitori.
 
În ultimele 24 de ore au fost depistate 629 de noi cazuri. 475 de persoane sunt internate în spitalele din judeţ, dintre care 47 în secţiile ATI.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.