Un număr de 25 de pacienţi din judeţele Moldovei confirmaţi cu coronavirus sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, fără ca vreunul dintre ei să necesite tratament la terapie intensivă. Între aceştia se află şi Lucian Miron, şef de clinică în cadrul Institutul Regional de Oncologie Iaşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Carmen Dorobăţ, a declarat, marţi, presei că una dintre secţiile din cadrul unităţii medicale este rezervată integral pentru bolnavii cu coronavirus, iar alte două secţii sunt pregătite pentru a primi pacienţi dacă numărul cazurilor va creşte.

"Avem 25 de cazuri din regiune internaţi la noi. Nu avem pacienţi la terapie intensivă. O secţie este dedicată exclusiv acestei infecţii şi pregătim alte două secţii“, a spus medicul Carmen Dorobăţ.

Ea a precizat că este de aşteptat ca în următoarele săptămâni numărul de cazuri să crească, dar că "este important ca această creştere să fie uniformă, fără valuri bruşte“.

"Trendul nu este unul abrupt, nu înregistrăm o explozie“, a adăugat managerul spitalului ieşean.

Luni seară a fost confirmat cu coronavirus medicul ieşean Lucian Miron, şef de clinică în cadrul Institutul Regional de Oncologie Iaşi. El se află internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Soţia acestuia, Ingrid Miron, este de asemenea medic, la Spitalul de Copii din Iaşi, iar în secţia unde lucrează femeia se desfăşoară o anchetă epidemiologică.

Rezultatul testului pentru depistarea infecţiei cu coronavirus în cazul lui Ingrid Miron nu a fost comunicat încă.

Cei doi medici ieşeni s-au întors recent de la Paris, unde se presupune că ar fi contactat virusul.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.