Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, un mesaj cu ocazia Zilei Forţelor Terestre, cea mai numeroasă categorie de forţe, şi a vorbit despre implicarea militarilor în acţiunile de combatere a pandemiei de coronavirus, dar şi dspre acţiunile externe ale soldaţilor români. ”Transmit tuturor militarilor români din Forţele Terestre, aflaţi la datorie sub faldurile drapelului tricolor, precum şi personalului civil, felicitări, urări de sănătate şi succes în îndeplinirea misiunilor”, a transmis şeful statului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prezentăm în continuare integral mesajul prşedintelui:

”Sărbătoarea de astăzi, 23 aprilie, are semnificaţii aparte pentru poporul român. Celebrăm „Ziua Forţelor Terestre”, o componentă importantă a Armatei României, odată cu prăznuirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă, ca o recunoaştere a dăruirii, curajului şi devotamentului militarilor noştri.

Forţele Terestre, cea mai numeroasă categorie de forţe, cu misiuni dintre cele mai complexe, asigură, în această perioadă, un sprijin esenţial în contextul efortului naţional de prevenire şi limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2 pe teritoriul României.

Militari şi mijloace tehnice aparţinând Forţelor Terestre participă, alături de alte instituţii publice din sistemul naţional de securitate, la punerea în aplicare a măsurilor stabilite în baza decretului de instituire a stării de urgenţă.

Astfel, Forţele Terestre desfăşoară cu succes misiuni în scopul întăririi prezenţei şi fluidizării traficului, al transportului de echipamente medicale şi alte materiale, precum şi al însoţirii convoaielor de transport persoane.

De asemenea, cadrele militare participă la misiunile de decontaminare şi dezinfectare a căilor rutiere, de distribuire a pachetelor cu produse alimentare şi de igienă persoanelor vârstnice din zonele afectate de coronavirus. Pentru eficienţa cu care vă duceţi la îndeplinire toate aceste îndatoriri, vă mulţumim!

Dragi militari ai Forţelor Terestre, fie că vă pregătiţi în poligoane şi tabere de instrucţie din ţară, fie că vă aflaţi în acţiune în teatrele de operaţii din Afganistan, Balcanii de Vest sau Irak, daţi dovadă de competenţă şi profesionalism.

Imaginea foarte bună de care se bucură România în mediul aliat, de contribuitor activ la securitatea şi menţinerea păcii în regiune şi în Europa, se datorează şi dumneavoastră, militarii Forţelor Terestre. Aţi demonstrat spirit de sacrificiu exemplar, o pregătire riguroasă şi o capacitate de integrare deplină în structurile Nord-Atlantice.

Sunt convins că veţi participa în continuare, aşa cum aţi făcut şi până acum,  la eforturile pentru consolidarea profilului strategic al României în cadrul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord şi al Uniunii Europene.


Vă încurajez să  acţionaţi pentru accelerarea procesului de dezvoltare a capacităţii operaţionale a structurii proprii de forţe,  precum şi pentru iniţierea şi derularea unor programe de înzestrare, în vederea asigurării de capabilităţi moderne şi eficiente.

La ceas aniversar, transmit tuturor militarilor români din Forţele Terestre, aflaţi la datorie sub faldurile drapelului tricolor, precum şi  personalului civil, felicitări, urări de sănătate şi succes în îndeplinirea misiunilor.

La mulţi ani, Forţele Terestre!”

Patronul spiritual al Forţelor Terestre Române este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.