Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, condoleanţe preşedintelui Republicii Arabe Egipt, Abdel Fattah el-Sisi, în urma atacului terorist comis asupra unei moschei în nordul peninsulei Sinai. Şeful statului a condamnat ”cu fermitate” atentatul în urma căruia peste trei sute de persoane au murit şi peste o sută au fost rănite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Condam cu fermitate atentatul sângeros care a avut loc în Egipt, la 24 noiembrie a.c., curmând numeroase vieţi nevinovate şi rănind peste o sută de persoane. România consideră inacceptabile asemenea acte de violenţă extreme, care nu au nicio justificare. Reiterez angajamentul nostru profund pentru combaterea, la nivel internaţional, a extremismului şi a terorismului. Am speranţa că prin efortul nostru conjugat vom putea promova toleranţa şi înţelegerea pentru ca cetăţenii noştri să trăiască în pace şi siguranţă”, se arată în mesajul transmis de Klaus Iohannis.

Totodată, şeful statului a transmis condoleanţe şi gânduri de compasiune poporului egiptean şi familiilor afectate, precum şi însănătoşire grabnică celor răniţi.

Peste trei sute de persoane, dintre care 27 copii, au fost ucise, vineri într-un atac cu bombă şi armat la o moschee, în nordul instabilului Sinai egiptean.

Au fost între 25 şi 30 de atacatori care aveau păr lung şi barbă, erau îmbrăcaţi în haine de camuflaj şi fluturau un banner negru, inscripţionat cu jurământul de credinţă musulman. Aceasta ar putea fi o descriere a drapelului Statului Islamic, notează AFP.

Aceştia au înconjurat moscheea şi au deschis focul, vineri, asupra credincioşilor.

Atacatorii au ajuns cu cinci vehicule de teren şi ulterior au incendiat şapte maşini care aparţineau credincioşilor.

Acesta ar putea să fie cel mai sângeros atentat din ultimii trei ani în regiune. 

Guvernul egiptean a anunţat trei zile de doliu naţional în urma atacului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.