Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru promulgarea Legii privind instituirea Zilei naţionale a sportului cu balonul oval.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit legii, Ziua naţională a sportului cu balonul oval va fi marcată de către Federaţia Română de Rugby, de cluburi sportive/asociaţii şi membri afiliaţi prin participarea la evenimente şi programe cu caracter sportiv sau social, cu scopul de a informa şi de a promova importanţa practicării rugby-ului pentru sănătatea oamenilor.

Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, societatea civilă, precum şi persoanele fizice sau juridice pot acorda sprijin material sau logistic sau punerea la dispoziţie a bazelor sportive aflate în administrare în vederea organizării şi derulării în bune condiţii a manifestărilor consacrate acestei zile.

Pentru a creşte gradul de conştientizare cu privire la importanţa practicării rugby-ului pentru sănătatea şi viaţa oamenilor, Societatea Română de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune vor difuza emisiuni de promovare a programelor şi evenimentelor dedicate acestei zile.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.