Vicepremierul Kelemen Hunor afirmă că românii sunt "destul de relaxaţi" în ceea ce priveşte cel de-al treilea val al pandemiei de COVID-19, care, "vrem sau nu vrem, vine spre noi". El susţine că, de multe ori, restricţiile propuse de epidemiologi pentru încetinirea răspândirii virusului sunt "mult mai drastice decât cele care sunt acceptate de decidenţi".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Dacă v-aţi uitat ce se întâmplă în Bucureşti şi în oraşe mari aţi văzut că şi la ora 11 şi la ora 11 jumate e o mişcare uriaşă. Aici ar trebui să fim conştienţi că trebuie controale foarte serioase, pe de o parte. Pe de altă parte, vrem, nu vrem, şi la noi vine valul trei. Uitaţi-vă ce se întâmplă la vest de noi, în Slovacia, în Ungaria, în Cehia, ce se întâmplă în nord, în Finlanda, în aceste zile. Se fac restricţii, se fac carantinări, în această perioadă, foarte dure. În România, în acest moment, noi suntem extrem de relaxaţi. Eu sunt pentru o abordare flexibilă, nu putem închide ţara, nu putem închide şcolile, dar trebuie să înţelegem că în acest moment există, vrem sau nu vrem, nu depinde de noi, un val al pandemiei care vine spre noi, a ajuns la noi. Vedeţi cazurile zilnice cum cresc şi în aceste condiţii noi încă suntem destul de relaxaţi faţă de alţii”, a declarat Kelemen Hunor, miercuri seară, la Digi 24.
 
Kelemen a menţionat că politicienii decid, dar propunerile privind restricţiile au venit de la specialişti, de la epidemiologi care propun măsuri "de foarte multe ori mult mai drastice decât cele care sunt acceptate de decidenţi”. 
 
Vicepremierul a reiterat că nu se are în vedere un lockdown în perioada sărbătorilor de Paşti.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.