Şase persoane din judeţele Mehedinţi, Timiş, Cluj, Vâlcea şi Arad vor fi trimise în judecată într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 17 milioane de lei. În acest caz au fost cercetate încă 119 persoane, faţă de care s-a dispus clasarea, întrucât o parte au achitat prejudiciul stabilit în sarcina lor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au definitivat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a şase persoane, cu vârste cuprinse între 33 şi 63 de ani, din judeţele Mehedinţi, Timiş, Cluj, Vâlcea şi Arad, iar faţă de alte 119 persoane s-a propus clasarea, întrucât 50 dintre acestea au achitat prejudiciul stabilit în sarcina lor (peste 1.884.000 lei), toate fiind cercetate pentru complicitate la evaziune fiscală şi evaziune fiscală, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de Poliţia Judeţeană Mehedinţi.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că, în perioada 2008-2014, doi bărbaţi, de 33, respectiv 40 de ani, ca administratori sau reprezentanţi ai mai multor societăţi comerciale din Mehedinţi şi Dolj, au înregistrat în contabilitate facturi fictive, reprezentând aprovizionări mărfuri (materiale de construcţii, utilaje, piese de schimb, subansamble etc), de la alte firme din ţară.

Potrivit sursei citate, în schimbul unui comision procentual din valoarea facturilor, au emis documente fictive, ajutând celelalte persoane cercetate în cauză să înregistreze cheltulieli nereale în evidenţa contabilă şi fiscală, în baza cărora au dedus ilegal TVA şi au diminuat profitul impozabil, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 17.108.546 de lei. 

În timpul cercetărilor poliţiştii au reuşit să recupereze peste 15.840.000 de lei, prin achitare şi prin instituirea măsurilor asigurătorii. În acest dosar, în 2015, cinci din cele şase persoane au fost reţinute.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.