Presupusele victime ale controversatului influencer Andrew Tate, alături de alţi martori, sunt hărţuite şi intimidate în încercarea de a le reduce la tăcere, au declarat joi avocaţii lor, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii legali americani şi britanici ai presupuselor victime au susţinut joi o conferinţă de presă la Bucureşti.

"Aceste femei sunt foarte speriate, sunt îngrozite, au fost ameninţate, s-au confruntat cu oameni care au venit inclusiv la locul lor de muncă", a declarat Jillian Roth, de la firma de avocatură Laffey, Bucci & Kent.

Roth, împreună cu National Center on Sexual Exploitation (NCOSE), îi apără pe doi martori-cheie ai acuzării din România într-un proces civil pe care Andrew Tate l-a intentat împotriva lor pentru defăimare în Statele Unite.

"Acel proces a fost intentat doar cu intenţia de a intimida, hărţui şi de a se răzbuna pe femeile care au ieşit în faţă pentru a denunţa abuzurile la care au fost supuse", a comentat Roth.

CITEȘTE ȘI Fraţii Tate o dau în judecată femeia din Florida care i-a acuzat în cazul de trafic de persoane din România

În Marea Britanie, patru femei intenţionează să declanşeze un proces civil împotriva lui Tate, susţinând că acesta le-a violat între 2013 şi 2016. Autorităţile britanice nu au formulat acuzaţii împotriva lui Tate la acel moment.

Matthew Jury, unul dintre avocaţii lor, a declarat, la rândul său, că acestea au fost supuse unei campanii de ameninţări, intimidare şi hărţuire.

CITEȘTE ȘI O femeie din Marea Britanie susţine că Andrew Tate a sufocat-o şi a violat-o în 2014, la Luton. Ea s-a alăturat altor trei tinere britanice care îl dau în judecată pe influencer cerându-i despăgubiri

O purtătoare de cuvânt al lui Tate, Mateea Petrescu, a respins acuzaţiile. "Andrew Tate are dreptul legal de a folosi şi de a beneficia de sistemul juridic din Statele Unite, fiind cetăţean american, de cel din Marea Britanie, unde este cetăţean, sau de oriunde altundeva în lume", a spus ea.

Andrew Tate a fost pus sub acuzare în iunie, împreună cu fratele său Tristan şi două suspecte de sex feminin din România, pentru trafic de persoane, viol şi formarea unei bande criminale pentru a exploata sexual femei, acuzaţii pe care aceştia le-au negat.

Conform legislaţiei româneşti, dosarul se află acum la camera preliminară a Tribunalului Bucureşti, unde un judecător are termen până în noiembrie pentru a verifica dosarele şi a se asigura de legalitatea lor. Procesul nu va începe până când această procedură nu va fi finalizată, explică Reuters.

Fraţii Tate, care au dublă cetăţenie, americană şi britanică, au fost reţinuţi pentru prima dată în custodia poliţiei din România în 29 decembrie 2022, în cadrul unei anchete privind abuzurile împotriva a şapte femei, despre care procurorii spun că au fost ademenite prin intermediul metodei „loverboy”.

Ei au fost apoi plasaţi în arest la domiciliu, în aprilie, iar din august se află sub control judiciar, o măsură restrictivă mai uşoară.

Tate, un misogin recunoscut, are milioane de fani prin promovarea pe reţelele sociale a unui stil de viaţă ultramasculin despre care criticii spun că denigrează femeile.

CITEȘTE ȘI Investigaţie BBC: Cine este "Vrăjitorul Iggy Semmelweiss", eminenţa cenuşie a grupului "War Room" al lui Andrew Tate. Sute de bărbaţi din întreaga lume plătesc 8.000 de dolari pe an ca să afle cum să transforme femeile în sclave sexuale - FOTO

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.