O echipă de procurori din cadrul DNA Iaşi se află, miercuri, în sediul Primăriei ieşene pentru a ridica mai multe documente, într-o anchetă privind săvârşirea unor fapte de corupţie. Surse din cadrul municipalităţii afirmă că ar fi vorba despre afaceri imobiliare derulate de Primăria Iaşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii DNA au ajuns, miercuri, în sediul Primăriei Iaşi în jurul orei 10.00, fiind însoţiţi de jandarmi. Anchetatorii urmează să ridice mai multe documente. 

Anchetatorii au intrat în mai multe birouri, inclusiv în cel al primarului. 

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate corupţiei comise în cursul anului 2018. În cursul zilei de 26 ianuarie 2022, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii în cinci locaţii, dintre care două sunt birouri ale unor instituţii publice din municipiul Iaşi”, se arată într-un comunicat al DNA. 

Surse din cadrul municipalităţii afirmă că ar fi vorba despre afaceri imobiliare derulate de Primăria Iaşi.  

Primarul Mihai Chirica a fost trimis în judecată în ianuarie 2021 pentru abuz în serviciu cu privire la achiziţia de către municipalitate, prin leasing operaţional, a unor autoturisme Skoda. 

Totodată, edilul ieşean este vizat în mai multe anchete privind afaceri imobiliare. 

Mihai Chirica a fost audiat anul trecut de DIICOT într-un dosar referitor la construcţia în condiţii dubioase a unui imobil în zona Sărărie din municipiu.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.