Fostul prim-ministru Ludovic Orban a afirmat miercuri, la ieşirea de la DNA, unde a fost audiat ca martor în dosarul de corupţie care îi vizează pe fostul director Romarm şi familia fostului selecţioner Victor Piţurcă, că dacă toţi politicienii ar fi fost corecţi şi cinstişi ca el, probabil că nu ar fi fost nevoie de Direcţia Naţională Anticorupţie. Afirmaţia a fost făcută în contextul în care fostul premier a fost întrebat dacă are să-şi reproşeze ceva pentru faptul că s-a ajuns ca afacerile din perioada în care conducea Guvernul să fie anchetate de procurori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat de ce s-a ajuns ca un fost prim-ministru să fie audiat ca martor într-un dosar de corupţie şi dacă îşi reproşează ceva cu privire la dosarul în care a fost chemat, miercuri, ca martor, la Direcţia Naţională Anticorupţie, fostul şef al Executivului Ludovic Orban a răspuns că dacă toţi politicienii ar fi fost precum este el, probabil că existenţa DNA nu ar mai fi fost necesară.

„Cui, mie să-mi reproşez? Eu aş fi foarte bucuros ca în viaţa publică din România să fie oameni publici atât de cinstiţi, corecţi şi de legalişti cum am fost eu. Poate nici n-ar fi necesar DNA-ul, dacă ar fi toţi politicienii ca mine. Dacă s-a întâmplat, trebuie, evident, DNA-ul să-şi facă datoria, să cerceteze faptele şi dacă există vinovăţie instanţele trebuie să se pronunţe asupra vinovăţiei sau nevinovăţiei şi cine a comis infracţiuni să fie pedepsit. Asta este”, a afirmat Ludovic Orban.

Întrebat dacă a fost surprins că a fost chemat la declaraţii la DNA , Orban a răspuns: „Da, mărturisesc că da, pentru că nu am nicio legătură cu subiectul”.

„Pe de altă parte, eu totdeauna sunt un om care a colaborat cu instituţiile statului şi de fiecare dată când mi s-a cerut orice informaţie sau orice element pe care îl cunosc, am colaborat”, a adăugat fostul premier.

El a precizat că din punctul său de vedere, nu există niciun motiv pentru a fi chemat din nou la DNA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.