O instanţă din Brăila a decis liberarea condiţionată a lui Maricel Păcuraru, patronul postului Realitatea TV, el fiind condamnat, în 2014, de Curtea de Apel Bucureşti, la patru ani de închisoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecătoria Brăila a decis, pe 16 ianuarie 2017, să admită cererea de liberare condiţionată formulată de Maricel Păcuraru. El a fost pus în libertate joi, în urma deciziei magistraţilor. Păcuraru a efectuat 815 zile din pedeapsa totală de 1.460 de zile.

Pe 3 noiembrie 2014, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv pe Maricel Păcuraru şi pe fostul director al Poştei Române Mihai Toader la câte patru ani de închisoare cu executare, în dosarul privind poliţele de asigurare pentru angajaţi, în care prejudiciul este de peste patru milioane de euro.

Pe latura civilă, instanţa i-a obligat pe cei doi, alături de alţi şase inculpaţi din dosar, să restituie Poştei Române suma de 14,3 milioane de lei, la care va fi adăugată dobânda calculată până la plata efectivă a datoriei.

În 13 octombrie 2009, cei opt au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în legătură cu semnarea a şase poliţie de asigurare, prin care Compania Naţională Poştă Română a fost păgubită cu peste patru milioane de euro.

"În cursul anului 2006, inculpaţii Toader Dan Mihai, Lepădatu Emanoil şi Marinescu Andrei, în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi Director General, Director Economic Executiv, respectiv Director executiv al Direcţiei de Dezvoltare Strategică al CNPR SA, au iniţiat şi au aprobat încheierea a şase poliţe de asigurare pentru angajaţii Poştei Române pentru riscuri cum ar fi: accidente, boli profesionale, riscuri de sănătate etc. Poliţele au fost încheiate între Compania Naţională Poşta Română şi SC Allianz Ţiriac Asigurări SA, SC Astra Asigurări SA şi SC Omniasig Vienna Insurance Group cu încălcarea regulamentelor CNPR SA şi a condiţiilor generale şi specifice privind asigurările de viaţă", au arătat procurorii.

Ei au precizat că, la încheierea poliţelor au participat, în mod fictiv, ca intermediari, inculpaţii Neculai Pintilie, Daniela Moisă (ca administratori ai SC Continental Asig SA şi SC Pronova SRL) şi Lucian Beşchea, care au beneficiat ilegal de 6,9 milioane de lei, reprezentând comisionul de intermediere.

"Inculpatul Păcuraru Maricel a beneficiat de suma totală de 6.781.465 lei. De asemenea, Păcuraru Maricel a dobândit suma de 1.741.500 lei, pe care a folosit-o în interes personal şi a transferat-o către alte persoane fizice sau juridice deşi cunoştea că provine din infracţiuni", au mai susţinut anchetatorii.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.