Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat vineri, la Europa FM, că Sebastian Ghiţă a făcut presei o prezentare a dosarului în care este acuzat şi Victor Ponta şi apare şi numele lui Tony Blair, înainte ca procurorii să îi aducă la cunoştinţă acuzaţiile, ea precizând că Tony Blair ”nu are nicio implicare în acest dosar”. Şefa DNA afirmă că a fost interesant pentru cei din DNA să afle de unde s-au cunoscut aceste informaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ce este interesant în acest dosar este faptul că aceste persoane care urmau să fie învinuite au fost citate în cursul unei zile pentru ora 11 şi ora 12. Dimineaţa la prima oră uina din persoane a ieşit în spaţiul public şi a spus ce vizează ancheta DNA, ce persoane sunt implicate, cu toate că acest lucru nu era adevărat pentru că noi nu avem un dosar Ponta-Blair. (...) Omul de afaceri Ghiţă Sebastian care a făcut această prezentare a dosarului, dimineaţa, înainte de a se prezenta la DNA şi înainte ca DNA să emită un comunicat oficial. A fost interesant şi pentru noi să aflăm de unde s-au cunoscut aceste informaţii”, a spus Kovesi.

Procurorul şef al DNA a precizat că din acest motiv procurorul de caz a cerut punerea celor doi acuzaţi sub control judiciar şi a cerut să nu fie comentat public dosarul.

”De aici şi raţiunea procurorului care a instituit o măsură a controlului judiciar, prima de a nu comunica cu martorii şi a doua de a nu comenta public acest dosar. Această interdicţie nu e inventată de DNA. (...) Este interzis să comenteze acuzaţia şi probele din dosar pentru că pot influenţa martori şi de cele mai multe ori pot trasnmite mesaje persoanelor care urmează să fie audiate ori care urmează să fie audiate. Am văzut de foarte multe ori persoane cercetate de DNA care au mers la televizor sub pretextul unor emisiuni au comentat puţin din dosar şi  apoi au spus: Voi merge la DNA şi voi spune că lucrurile au stat aşa, aşa, aşa. Practic au transmis mesaje pentru toţi cei care urmează să fie audiaţi cu cei ar trebui să discute”, a subliniat şefa DNA. 

Ea a mai spus că în dosarul Ponta-Ghiţă-Blair nu există un rechizitoriu, în dosar fiind cercetaţi un om de afaceri şi un fost premier. 

”Nu există un asemenea dosar în DNA. Există un dosar în care cercetăm un om de afaceri şi un fost premier. Tony Blair nu are nicio implicare în acest dosar. Nu există un dosar care vizează acest lucru, deşi el a fost sugerat de persoanele care sunt vizate de anchetă”, a mai spus Kovesi. 

În 6 septembrie, în timp ce Ponta se afla deja la DNA Ploieşti în legătură cu doarul referitor la invitarea lui Tony Blair la Bucureşti în 2012, Ghiţă, citat la DNA în cursul aceleiaşi zile, declara că este vorba despre un nou dosar şi  că cei de la DNA Ploieşti investighează problema Tony Blair.

Ponta ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la Sebastian Ghiţă pentru a organiza vizita fostului premier britanic Tony Blair în România, iar în schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD, susţin anchetatorii.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.