Judeţul Galaţi a intrat în scenariul roşu după ce marţi a înregistrat 142 de cazuri noi de COVID, ajungând la o rată de infectare de 3,01 la mia de locuitori. În aceste condiţii, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă trebuie să se întrunească pentru a stabili noile măsuri care vor fi luate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea mai mare rată de infectare în judeţul Galaţi, 5,19, este la Vânători. De asemenea, o rată peste 4 la mia de locuitori, care presupune restricţii suplimentare, înregistrează cinci localităţi. Printre acestea şi municipiul Galaţi, care are o rată de incidenţă de 4,34 la mia de locuitori.

De la debutul pandemiei de coronavirus, la Galaţi s-au infectat 23.762 de persoane, dintre care 687 au decedat.

În ceea ce priveşte vaccinarea anti-COVID, până în prezent au fost imunizaţi cu ambele doze 18.696 de gălăţeni, în timp ce alte 16.272 de persoane au primit doar prima doză.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.