Janina Varodin, farmacistă la Institutul „Cantacuzino” unde vor fi depozitate primele doze de vaccin a declarat că acestea vor fi transportate, în condiţii controlate de temperatură şi de siguranţă maximă de către structuri ale Ministerului Apărării, iar când ajunge la institut vaccinul va fi depozitat în congelatoare, la temperaturi de minus 75 de grade. Ea a adăugat că se va vaccina pentru că este singura cale de ieşi din pandemia de coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino reprezintă centrul naţional de stocare al vaccinului de tip ARN COVID. În cadrul depozitului, colegii noştri sunt de specialitate, asistente farmacie şi farmacişti evident, şi care sunt pregătiţi să lucreze şi să gestioneze tot acest proces. În momentul în care va ajunge în depozit va urma procesul de recepţie, după care va fi depozitat în congelatoarele noastre, la temperaturi foarte joase, de minus 75 de grade. Ulterior acestui proces va urma procesul de livrare către centrele regionale din ţară, din cadrul spitalelor militare, iar necesarul de doze de vaccin care va fi administrat pacienţilor va fi gestionat de către centrele de vaccinare din ţară. Transportul se va realiza cu structuri din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, în condiţii controlate de temperatură şi de siguranţă maximă”, a declarat Janina Varodin.

Întrebată ce le transmite persoanelor care sunt sceptice cu privire la eficacitatea vaccinului anti-COVID, Varodin a răspuns: „Pot doar să îmi exprim o părere personală şi să spun că eu mă voi vaccina pentru că suntem într-o perioadă critică şi este singura modalitate de a ieşi din pandemia aceasta, ca să ne revenim cu toţii şi să revenim la o viaţă normală. Cred că este singura soluţie în momentul de faţă”.

Primele 10.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 au intrat vineri în ţară prin Vama Nădlac 2. Sâmbătă, 26 decembrie, vaccinurile vor ajunge la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, desemnat Centru naţional de stocare a vaccinurilor împotriva SARS-CoV-2.

Ora aproximativă de sosire a vaccinurilor la Institutul Cantacuzino este 07.00. Vaccinarea începe în data de 27 decembrie în toate cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva coronavirusului. Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat vineri că în fiecare săptămână vor ajunge 140.000 - 150.000 de doze în România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.