Jandarmii montani vor acţiona, pe durata sărbătorilor şi a zilei de 1 MAI, în staţiuni, pe traseele turistice şi în zonele de agrement pentru informarea şi îndrumarea turiştilor să respecte măsurile sanitare impuse pentru limitarea pandemiei de coronavirus. Jandarmii fac câteva recomandări pentru turişti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jandarmii montani anunţă că vor acţiona în acest sfârşit de săptămână în staţiunile montane, pe traseele turistice şi în zonele de agrement pentru informarea şi îndrumarea turiştilor de a respecta măsurile de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-Cov-2.

De asemenea, jandarmii vor interveni în cazul producerii unor evenimente nedorite, fiind pregătiţi să acorde sprijin persoanelor aflate în dificultate. 

Pentru siguranţa turiştilor, jandarmii montani recomandă:
- să vă echipaţi corespunzător zonei montane;


- să folosiţi doar traseele marcate şi să urmăriţi marcajele de pe traseu;
- să nu distrugeţi semnele de orientare turistică ale traseelor;
- să nu lăsaţi în urmă resturi menajere depozitate în spaţii neamenajate.

”În cazul în care întâlniţi animale sălbatice, nu vă apropiaţi de ele pentru a face fotografii sau pentru a le hrăni. Evitaţi zonele aglomerate, protejaţi-vă sănătatea respectând regulile de protecţie şi distanţare socială impuse în această perioadă”, au mai transmis jandarmii.

Aproximativ 26.000 de cadre ale Ministerului Afacerilor Interne acţionează în minivacanţa de Paşte, la nivel naţional, iar 1.500 de poliţişti de la Rutieră se vor afla în cele mai tranzitate zone.

Pompierii vor înfiinţa puncte temporare de lucru pe litoral şi pe Autostrada A2, iar turiştii aflaţi în staţiunile montane sunt sfătuiţi să evite drumeţiile pe traseele interzise deoarece se anunţă risc de avalanşe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.