Jandarmii montani hunedoreni vor asigura, începând de vineri, paza pentru toate cele cinci cetăţi dacice din Munţii Orăştiei, monumente aflate în lista UNESCO.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jandarmeria Română anunţă, vineri, că a înfiinţat în judeţul Hunedoara trei noi posturi montane, iar toate cele cinci cetăţi dacice din Munţii Orăştiei, obiective aflate pe lista UNESCO, vor fi păzite de jandarmii montani. 

”Cele trei posturi de jandarmi montane din zona cetăţilor Blidaru, Piatra Roşie şi Băniţa dispun de toate dotările necesare intervenţiei pe cale pedestră, aeriană sau auto pentru monitorizarea şi paza perimetrului cetăţilor. Un element de noutate este faptul că jandarmii vor coopera cu Unitatea Specială de Aviaţie din Caransebeş pentru a facilita pe cale aeriană prevenţia faptelor antisociale în aceste zone sau pentru a interveni în sprijinul turiştilor”, a transmis Jandarmeria Română.  

”Jandarmeria Română, prin munca dumneavoastră în aceste noi posturi montane, are obligaţia să asigure intacte cetăţile care fac parte din Lista patrimoniului mondial UNESCO. O responsabilitate imensă, de care ştiu şi sunt convins că vă veţi achita cu onoare, iar vieţile salvate de acum încolo, vor fi cea mai de preţ răsplată’’, a declarat adjunctul inspectorului general, colonel Marian Brâncoveanu, prezent la inaugurarea celor trei posturi. 

La acest moment, Jandarmeria Română are 77 de posturi montane situate în 26 de judeţe. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.