Jandarmeria Română a transmis vineri un mesaj către cei care protestează în Piaţa Victoriei, mulţumindu-le pentru faptul că înţeleg şi apreciază efortul jandarmilor de a ieşi în stradă alături de ei pentru a le asigura protecţia. Reprezentanţii instituţiei fac referire şi la florile pe care unul dintre protestari le-a împărţit joi seară jandarmilor în Piaţa Victoriei: „Ca şi în 2017, şi anul ăsta efortul nostru a fost înţeles şi apreciat cu flori, cel puţin de către o parte dintre voi şi vă mulţumim din suflet pentru asta”, spune Jandarmeria.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„De fiecare dată, ieşim în stradă alături de voi, pentru a ne asigura că toată lumea este în siguranţă. E ce contează cel mai mult pentru noi! E datoria noastră să vă asigurăm protecţia şi să vă garantăm libera exprimare, aşa cum ne spune şi Constituţia României. Ca şi în 2017, şi anul ăsta efortul nostru a fost înţeles şi apreciat cu flori, cel puţin de către o parte dintre voi şi vă mulţumim din suflet pentru asta”, a scris Jandarmeria Română pe pagina sa de Facebook.

Reprezentanţii instituţiei amintesc de scandările manifestanţilor din Piaţa Victoriei adresate lor – „Jandarmeria, jos pălăria”, şi precizează că la şcoală, copiii lor se mândreau că sunt copii de jandarm.

Foto: Jandarmeria Română
Foto: Jandarmeria Română

„Ne amintim cu plăcere de <<Jandarmeria, jos pălăria>> şi de sentimentele minunate care ne-au încercat anul trecut! Copiii noştri ne povesteau că la şcoală se mândreau că sunt copii de jandarm şi ne-am dori mult să poată face asta şi acum şi de fiecare dată. Acum, ca şi atunci, am rămas aceeaşi, care peste an muncim alături de voi în momentele grele, fie că e vorba de zăpezi, inundaţii sau alte probleme”, mai spun jandarmii.

Ei reamintesc că desfăşurarea unor măsuri de ordine publică presupune respectarea unor reguli fără de care ar exista un sentiment de insecuritate, iar dacă regulile legale nu sunt respectate, jandarmii trebuie să intervină.

Foto: Jandarmeria Română
Foto: Jandarmeria Română

„Cei mai mulţi aţi înţeles atunci şi înţelegeţi şi acum că în momentul în care aceste reguli legale nu sunt respectate, trebuie să intervenim şi să restabilim echilibrul şi vă mulţumim pentru asta. Indiferent că eşti jurnalist, medic, muncitor sau student, împreună, prin colaborare, trebuie să protejăm valorile sociale superioare şi putem face asta doar prin dialog, consens şi prin respectarea normelor legale. Vă mulţumim pentru înţelegere, mai ales celor care din când în când, vă puneţi în rolul nostru şi înţelegeţi că nu e uşor să ne facem datoria, dar că facem tot ce putem pentru voi şi pentru respectarea normelor legale”, îşi încheie Jandarmeria postarea.

Aproape 7.000 de oameni au protestat joi seară în Piaţa Victoriei faţă de modificările codurilor penale, în timp ce unii dintre ei au adus şampanie pentru a sărbători condamnarea lui Liviu Dragnea la închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu. Protestuls-a încheiat fără incidente între protestatari şi forţele de ordine. Manifestanţii au scandat ”Jandarmeria, jos pălăria”, iar unii dintre ei au oferit flori jandarmilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.