Jandarmeria Bucureşti precizează că echipajul înarmat de la protestul din Piaţa Victoriei, care apare într-o fotografie care circulă în mediul online, face parte dintr-o structură antiteroristă a cărei prezenţă este obligatorie la astfel de manifestări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Echipajul fotografiat face parte dintr-o structură antiteroristă iar prezenţa acestuia este obligatorie la manifestaţiile publice. Este o măsură preventivă luată în contextul evenimentelor petrecute în ţări ale Uniunii Europene în care atacuri teroriste au vizat astfel de locuri aglomerate”, precizează Jandarmeria Română.

Conform sursei citate, aceste echipaje sunt folosite pentru intervenţia antiteroristă la obiectivele aflate în paza Jandarmeriei, la manifestaţii publice (de protest, religioase, cultural artistice), la manifestaţii sportive şi chiar în zona staţiilor de metrou.

”Aşadar prezenţa acestor jandarmi cu o dotare specială, adaptată genului de misiune pe care îl au, este un lucru firesc în contextul de ordine şi siguranţă publică internaţional şi arată preocuparea Jandarmeriei Române pentru securitatea cetăţenilor”, subliniază Jandarmeria Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.