Organizatorii manifestaţiilor de sâmbătă din Piaţa Victoriei şi din Piaţa Universităţii vor fi amendat pentru că nu au luat măsuri astfel încât să nu fie depăşit numărul maxim de 100 de participanţi, a precizat Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În legătură cu manifestaţiile publice de protest care au loc astăzi,  20 martie a.c., în Piaţa Victoriei şi Piaţa Universităţii, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti face următoarele precizări:
 
Organizatorii activităţii vor fi  sancţionaţi contravenţional pentru că nu au luat măsurile necesare astfel încât să nu permită depăşirea numărului maxim de 100 de participanţi şi pentru că nu au asigurat respectarea de către aceştia a celorlalte măsuri de protecţie sanitară, în conformitate cu prevederile H.G. 293 din 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României emisă în baza Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare.
 
De asemenea, participanţii la aceste adunări publice care nu s-au conformat recomandărilor forţelor de ordine şi nu au respectat măsurile sanitare de protecţie individuala prevăzute de legislaţia în vigoare, vor fi identificaţi şi sancţionaţi în raport de prevederile legale încălcate”, arată un comunicat de presă al Jandarmeriei Bucureşti remis sâmbătă News.ro. 
 
Sute de persoane au protestat sâmbătă în Piaţa Victoriei şi Piaţa Universităţii faţă de restricţiile şi măsurile luate pentru combaterea pandemiei. La manifestaţia din Piaţa Victoriei a fost şi senatoarea Diana Şoşoacă, iar oamenii au strigat „Libertate! Libertate!”. 

Protestul a fost anunţat de joi pe pagina de Facebook a mişcării civice independente care militează pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor intitulată „Starea de libertate”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.