Jandarmeria Capitalei a precizat, vineri seară, referitor la situaţia de la Spitalul Foişor, că acolo s-a strans un grup de persoane, care a îngreunat procedura de evacuare a unor pacienţi şi nu a respectat măsurile de ordine publică şi protecţie luate de jandarmi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"În zona spitalului s-a strans un grup de persoane, care prin acţiunile desfăşurate a îngreunat procedura de evacuare a unor pacienţi şi nu a respectat măsurile de ordine publică şi protecţie luate de jandarmi în acest context. Scopul măsurilor luate de jandarmi este acela de a crea condiţiile normale de siguranţă  pentru personalul medical si pacienţii care sunt transferaţi",a transmis Jandarmeria Bucureşti.
 
Conform sursei citate, până în prezent nu au fost aplicate sancţiuni sau persoane duse la secţie.
 
Pacienţii internaţi la Spitalul de Ortopedie Foişor din Bucureşti sunt transferaţi, vineri seară, la alte unităţi medicale sau externaţi, întrucât acest spital va primi, de sâmbătă dimineaţă, pacienţi cu infecţie COVID-19. "Spitalul Foişor are o secţie de Terapie Intensivă de 21 de paturi şi are 200 de paturi pe oxigen. Avea sub jumătatea secţiei de Terapie intensivă ocupată", a arătat Raed Arafat. "Îmi pare rău pentru toată această situaţie, o facem pentru a veni în sprijinul altor pacienţi care sunt intubaţi sau care au realmente viaţa pusă în pericol”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu. Patru pacienţi de la Spitalul de Ortopedie Foişor, care va fi transformat în spital COVID, vor fi transferaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca, a declarat pentru News.ro medicul Bogdan Opriţa, care a precizat că 10 pacienţi de la Spitalul Foişor vor fi trimişi la unităţi sanitare din Capitală.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.