Jurnalistul german Paul Wagner, ridicat miercuri seară de jandarmi în timpul protestului din Piaţa Victoriei, a forţat dispozitivul de jandarmi, acesta fiind motivul pentru care a fost dus la secţia de poliţie şi a fost sancţionat cu amendă de 500 de lei, transmite Jandarmeria Bucureşti. Instituţia precizează că nu a prezentat un act oficial care să-i ateste calitatea de jurnalist, purtând doar un ecuson inscripţionat „PRESS”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Jandarmeria Română sancţionează comportamentul necorespunzător pe care îl manifestă o persoană, indiferent de calitatea acesteia. Cel în cauză a forţat dispozitivul de jandarmi aflat la trecerea de pietoni de pe Bulevardul Aviatorilor, motiv pentru care s-a procedat la ridicarea acestuia şi conducerea la Secţia de Poliţie unde a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 500 lei”, spune Jandarmeria Bucureşti referitor la jurnalistul german Paul Wagner.

Reprezentanţii instituţiei precizează că Wagner nu a făcut dovada că este jurnalist printr-un document oficial, purtând doar un ecuson inscripţionat „PRESS”, care nu reprezintă un act oficial.

De asemenea, Jandarmeria spune că indiferent de calitatea profesională a unei persoane, oricine participă la evenimente publice trebuie să aibă un comportament adecvat.

„Pe de altă parte, reiterăm faptul că, indiferent de calitatea profesională pe care o are orice persoană care participă la acest gen de evenimente publice trebuie să aibă un comportament adecvat şi să respecte indicaţiile forţelor de ordine care se află în stradă pentru liniştea şi siguranţa tuturor cetăţenilor”, transmite instituţia.

Miercuri seară, la protestul din Piaţa Victoriei, jandarmii au dus la secţia de poliţie şase persoane pentru identificare, fiind aplicate amenzi în valoare de 7.500 de lei.

Jurnalistul german Paul Arne Wagner a fost ridicat miercuri seară de jandarmi în timpul protestelor din faţa Guvernului. El a povestit pe Facebook cum forţele de ordine au creat "diversiune şi haos" în mod "organizat" şi că a fost acuzat de "lucruri contradictorii", "diferite de la jandarm la jandarm, minciuni".

Aflat de doi ani în România, Wagner a realizat un documentar despre Liviu Dragnea, în judeţul Teleorman, intitulat "Aici nu-l avem decât pe Dragnea".

El realatează că se afla în Piaţa Vctoriei pentru a documenta protestele românilor faţă de coaliţia de guvernare.

"Am fost ridicat brusc din mulţime în timp ce documentam protestul din Piaţa Victoriei, de pe trecerea de pietoni. Semaforul a fost verde. Mă uit acum la filmări şi fotografii şi incerc şi eu să înţeleg ce s-a întâmplat de fapt acolo. Pentru mine, cea mai importantă întrebare este: de ce au fost aduse forţele speciale, "ţestoase" cum sunt supranumiţi, şi s-au aruncat pe protestatarii care s-au dovedit paşnici în mai bine de 500 de zile; şi de ce Jandarmeria Română a creat iarăşi diversiune şi haos? (ne readucem aminte ca Jandarmeria Română aproape a lipsit cu totul de la mitingul partidelor aflate la putere, noi am documentat şi asta)", a scris jurnalistul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.