ISU Bucureşti-Ilfov anunţă că verifică în această perioadă staţiile şi tunelurile de metrou aferente Magistralei 5, în vederea intervenţiei în caz de necesitate. Verificările au loc zilnic, între orele 13.00 şi 15.00, dar şi noaptea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dealul Spirii Bucureşti-Ilfov desfăşoară în această perioadă activităţi de pregătire cu echipajele de intervenţie în situaţii de urgenţă, la staţiile de metrou date recent în exploatare, pe Magistrala 5, Eroilor - Râul Doamnei. În acest sens, începând cu data de 21.09.2020, sunt efectuate zilnic astfel de recunoaşteri la nivelul staţiilor, în intervalul orar 13:00-15:00, respectiv în tunelurile dintre staţii, pe parcursul nopţii, după încheierea programului de circulaţie a metroului şi scoaterea de sub tensiune a reţelei electrice”, anunţă ISU Bucureşti-Ilfov.

Porivit srusei citate, pe durata acestor recunoaşteri se urmăreşte verificarea particularităţilor constructive şi funcţionale ale echipamentelor care fac parte din componenţa staţiilor, verificarea nivelului de pregătire a personalului propriu, prin utilizarea aparatelor de respirat cu autonomie ridicată, specifice intervenţiei la metrou, realizarea comunicaţiilor radio şi colaborarea cu personalul de specialitate din cadrul Metrorex SA.

”Scopul acestor activităţi de pregătire vizează protecţia populaţiei, călătorilor şi a altor categorii de personal, care îşi desfăşoară activitatea în incinta reţelei de metrou sau în proximitatea acesteia. Acţiunile de verificare şi înlăturare a posibilelor vulnerabilităţi cu care se pot confrunta pompierii, în cazul producerii unei situaţii de urgenţă la metrou, au fost demarate încă din anul 2015”, a mai transmis instituţia.

Magistrala de metrou M 5 a fost inaugurată săptămâna trecută.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.