Patru noi motociclete dotate cu echipamente medicale pentru prim ajutor vor fi folosite, de marţi, de ISU Bucureşti şi vor asigura intervenţiile în zonele mai greu accesibile până când sosesc ambulanţele care pot transporta pacienţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Paramedicii SMURD au la dispoziţie, începând de marţi, cele patru motociclete cu care se vor putea strecura mai uşor printre maşini atunci când se vor deplasa la accidente sau vor ajunge mai repede la intervenţiile din Centrul Vechi sau din alte zone greu accesibile pentru maşini.

”Motocicletele vor fi utilizate ca primă intervenţie medicală în municipiul Bucureşti şi se vor amplasa în puncte temporare de dislocare, acolo unde există un trafic intens sau în zonele cu acces limitat: zona magazin Unirea, zona Cora Lujerului, zona Piaţa Victoriei, zona Pasaj Băneasa, zona magazin Obor, zona Dristor. Acest fapt va conduce la micşorarea timpului de răspuns şi asigurarea primului ajutor calificat victimelor”, a declarat locotenentul Adrian Marin, purtător de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov.

Motocicletele vor fi folosite în regim de binom, adică două ”ambulanţe” pe două roţi vor fi mobilizate simultan într-un caz de urgenţă. Paramedicii vor asigura primul ajutor până când în zonă va putea ajunge şi o ambulanţă capabilă să asigure transportul pacienţilor la un spital.
 
Conceptul a fost introdus în Bucureşti din 2011, când ISU a primit două motociclete. Acum numărul lor a ajuns la şapte, dintre care şase vor fi în puncte fixe, iar una va fi de rezervă, pentru atunci când este nevoie de suplimentarea forţelor.
 
Aceste motociclete vor fi folosite doar ziua, când nu plouă şi atunci când temperaturile sunt de peste 10 grade Celsius, a mai spus Adrian Marin.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.