Arhiepiscopul Mitropolit de Bucureşti IPS Ioan Robu spune că urmăreşte cu îngrijorare evenimentele din ultimele zile din ţara noastră şi îi "roagă" pe cei care protestează pe străzi să o facă în mod paşnic, iar pe cei din partidele politice şi din instituţiile statului, "să se gândească numai la binele poporului nostru şi la viitorul ţării".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Urmăresc cu îngrijorare evenimentele din ultimele zile din ţara noastră. În spaţiul public au reapărut frecvent cuvintele „minciună”, „corupţie”, şmecherie”, iar gândul m-a dus imediat la ce am spus după tragedia de la Colectiv: <<Noi înghiţim foarte uşor neglijenţele, corupţia, minciuna, şmecheria şi toate acestea ni se par că sunt nimicuri... N-am făcut mare lucru până acum ca să schimbăm ceva - nu numai noi, Biserica, dar toată lumea: şi voi, şi noi, toţi -, că nu am protestat atunci când am întâlnit şi minciuna şi corupţia şi neglijenţa, indiferenţa. Căci acestea, la un moment dat, pot fi criminale>>”, spune Arhiepiscopul Mitropolit de Bucureşti IPS Ioan Robu, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti.

Arhiepiscopul îi îndeamnă pe cei care vor ieşi în stradă în zilele următoare să protesteze paşnic şi îi roagă pe cei din partide şi instituţii ale statului să se gândească la binele şi viitorul ţării.

„Cu tot respectul, îi rog pe cei care protestează pe străzi să o facă în mod paşnic; iar pe cei din partidele politice şi din instituţiile statului îi rog să se gândească numai la binele poporului nostru şi la viitorul ţării, aducându-şi aminte, totodată de cuvântul Mântuitorului: „Fericiţi făcătorii de pace!” (Mt 5,9)”, mai scrie IPS Ioan Robu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.