Numărul accidentelor rutiere grave înregistrate pe DN 6, în judeţul Caraş-Severin, a scăzut după mutarea sediului Biroului Drumuri Naţionale la Caransebeş. De asemenea, a scăzut numărul persoanelor care au decedat în aceste evenimente rutiere, au transmis, marţi, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Caraş-Severin. Sursa citată susţine că, pe cel mai transitat tronson din acest drum, sunt programate de serviciu, zilnic, patru echipaje de Poliţie Rutieră. Reacţa vine după acuzaţiile lansate de sindicaliştii Europol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Având în vedere numărul mare de accidente rutiere produse pe DN 6, în judeţul Caraş-Severin, în primele 8 luni din 2022, precum şi gravitatea consecinţelor acestora, 53 de accidente rutiere (+11), în urma cărora au decedat 12 (+8) persoane, 25 de persoane au fost rănite grav (+19) şi 53 de persoane rănite uşor (+4),  la data de 19 septembrie 2022, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin a dispus stabilirea sediului Biroului Drumuri Naţionale şi Europene, din Municipiul Reşiţa în Municipiul Caransebeş, cel mai apropiat municipiu de DN 6, acesta fiind cel mai tranzitat tronson de drum din judeţul Caraş-Severin”, a transmis, marţi, IPJ Caraş-Severin, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că măsura a fost dispusă pentru eficientizarea activităţii structurii, ”astfel încât activitatea de instruire, coordonare şi control a poliţiştilor, aflaţi sub coordonarea directă a şefului de birou, să se realizeze unitar”.

”Prin aceste măsuri s-au urmărit, în principal, scăderea numărului accidentelor rutiere şi, implicit, creşterea gradului de siguranţă rutieră”, au transmis oficialii Inspectoratului.

Potrivit acestora, numărul accidentelor rutiere înregistrate după dispunerea acestei măsuri, în perioada 19 septembrie - 31 decembrie 2022, comparativ cu perioada similară din 2021, a arătat faptul că pe DN 6 au fost înregistrate 12 accidente grave, cu unul mai puţin faţă de perioada similară a anului 2021.

”Numărul persoanelor decedate a scăzut cu peste 42% , 8 persoane decedând în perioada de referinţă, faţă de 14 persoane decedate în 2021. De asemenea, numărul persoanelor rănite grav a scăzut cu aproximativ 25%”, a mai transmis IPJ Caraş-Severin.

Sursa citată a mai transmis că, în acest an, în perioada 1 ianuarie - 1 mai, pe DN 6, au fost înregistrate 6 accidente rutiere grave, cu aproximativ 30% mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, în urma cărora au decedat 3 persoane, faţă de 6 în primele 5 luni din 2022 şi 4 au fost rănite grav, comparativ cu 9 în aceeaşi perioadă din 2022.

”Precizăm că pe DN 6 sunt planificate în serviciu, în medie, zilnic, 4 echipaje de poliţie rutieră, care acţionează pe acest tronson de drum, concomitent cu echipajele planificate în serviciu la nivelul celor două secţii de poliţie rurală, care au competenţă teritorială pe DN 6. Intervenţia la evenimente se realizează conform procedurilor, pe principiul ,,cel mai apropiat poliţist de locul evenimentului intervine", până la sosirea echipei de cercetare la faţa locului”, au mai transmis reprezentanţii Poliţiei Judeţene Caraş-Severin.

Sindicatul Europol a afirmat, luni, că în ultimele zile două persoane au murit şi 8 au fost rănite, pe DN 6, în judeţul Caraş-Severin, în zona denumită ”Drumul morţii”.

Sindicaliştii reclamă că peste 18.000 de maşini tranzitează zona într-o zi normală, dar, de cele mai multe ori, există un singur echipaj de poliţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.