Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, anunţă că PFA-urile şi Întreprinderile individuale care şi-au întrerupt activitatea vor beneficia de o indemnizaţie fixă la nivelul unui salariu minim brut pe perioada stării de urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am promis măsuri de sprijin economic pentru cei afectaţi de criza COVID-19 şi ne ţinem de cuvânt. Nu lăsăm pe nimeni în urmă, inclusiv PFA-urile şi întreprinderile individuale sau familiale, indiferent dacă au contribuit sau nu la fondul de şomaj. Pentru alte forme de angajare decât contractul individual de muncă, am prevăzut în Ordonanţa de Urgenţă 30/2020 categoria de beneficiari ”alţi profesionişti” care, dacă şi-au întrerupt activitatea comercială pe perioada stării de urgenţă, vor primi o indemnizaţie fixă la nivelul unui salariu minim brut pe economie”, a scris, luni, pe Facebook, Ionel Dancă.

Potrivit acestuia, Guvernul va continua consultările cu cei afectaţi economic de epidemia cu coronavirus şi se vor lua noi măsuri.

”Vom veni cu noi reglementări pentru toate categoriile întreprinderi şi activităţi profesionale (întreprinderi mari, activităţi culturale, sportive, ONG-uri) care şi-au întrerupt activitatea parţial sau integral ca urmare a măsurilor impuse de starea de urgenţă”, a mai scris Dancă.

Ordonanţa de urgenţă nr. 30/2020 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecţiei sociale în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2 a intrat în vigoare în 21 martie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.