Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că zonele protejate, precum Parcul Natural Comana, au o importanţă deosebită pentru mediu, dar şi în combaterea schimbărilor climatice. "Nu mai este nimeni care poată să nege schimbările climatice, chiar la noi am avut în această primăvară şi vară, din păcate, foarte multe fenomene meteo ieşite din comun, am avut zile caniculare, (...) am avut furtuni, ploi torenţiale, am avut inundaţii grave în mai multe zone ale ţării şi cred că trebuie să conştientizăm importanţa acţiunilor care vin să combată schimbările climatice, dar în acelaşi timp să protejăm mediul", a afirmat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Prin vizita mea aici, vreau să atrag atenţia asupra importanţei acestor zone protejate. Avem mai multe astfel de zone în România şi ele au, evident, o importanţă deosebită pentru mediu (...), dar în acelaşi timp au o importanţă extraordinar de mare dacă ne gândim la măsuri bune pentru combaterea schimbărilor climatice", a declarat Klaus Iohannis, miercuri, în timpul unei vizite pe care o face în Parcul Natural Comana.
 
El a exemplificat spunând că într-o zi călduroasă, pădurea menţine temeperatura puţin mai joasă, iar când este furtună zonele de pădure reţin apa.
 
"(...) şi nu mai este nimeni care poată să nege schimbările climatice, chiar la noi am avut în această primăvară şi vară, din păcate, foarte multe fenomene meteo ieşite din comun, am avut zile caniculare, mult mai multe decât altădată, am avut furtuni, ploi torenţiale, am avut inundaţii grave în mai multe zone ale ţării şi cred că trebuie să conştientizăm importanţa acţiunilor care vin să combată schimbările climatice, dar în acelaşi timp să protejăm mediul", a arătat şeful statului.
 
El a adăugat că o astfel de zonă, care este foarte aproape de Bucureşti, are aproape aceeaşi valoare pentru bucureşteni cum are un parc din Capitală, întrucât se ajunge ajunge uşor şi este o zonă foarte frumoasă.
 
"De aceea, este nevoie să conştientizăm importanţa acestor locuri şi pentru sectorul de recreere şi vă felicit pentru proiectele pe care ni le-aţi prezentat, sper să le realizaţi, care vor extinde această zonă şi o vor face mai accesibilă pentru vizitatori", a conchis Iohannis.
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.