Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, referitor la schimbarea directorilor de şcoli, că acţiunea nu a fost pregătită din timp de Ministerul Educaţiei şi "ce s-a făcut acum a fost de azi pe mâine, la repezeală". El a adăugat că atunci când vor avea loc primele concursuri pentru aceste funcţii va urmări cum se respectă principiul meritocraţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iohannis a fost întrebat, în conferinţa de presă de marţi, despre schimbarea unor directori de şcoli.

El a afirmat că este o acţiune care nu a fost pregătită din timp de Ministerul Educaţiei, ştiut fiind faptul că mandatele multor directori de şcoli se terminau în 9 ianuarie, menţionând că pentru unii dintre ei mandatele au fost prelungite.

"Cred că vom putea vorbi de o Românie normală şi Românie educată abia după ce terminăm cu această pandemie, organizăm concursuri ca la carte şi atunci vom intra în normalitate. Ce s-a făcut acum a fost de azi pe mâine, la repezeală, ori s-au prelungit mandatele, ori s-au dat mandate noi pentru câteva luni de zile", a spus Iohannis.

El a adăugat că atunci când vor avea loc primele concursuri va urmări "cu foarte mare atenţie cum se respectă principiul meritocraţiei în aceste chestiuni". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.