Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru completarea Ordonanţei Guvernului 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii. Actul normativ iniţiat de către deputatul PSD Alfred Simonis prevede introducerea avizului consultativ al Secretariatului de Stat pentru Culte la procedura de dobândire a personalităţii juridice de către asociaţiile şi fundaţiile care au şi obiective religioase.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Legea promulgată de către şeful statului are ca obiect de reglementare completarea Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000, în sensul introducerii avizului consultativ al Secretariatului de Stat pentru Culte la procedura de dobândire a personalităţii juridice de către asociaţiile şi fundaţiile care au şi obiective religioase.

La art. 7 alin. (2), după litera e) este introdusă o nouă literă, lit. f), cu următorul cuprins: „f) Avizul consultativ al Secretariatului de Stat pentru Culte în cazul în care asociaţia va desfăşura şi activităţi religioase.”.

Filialele asociaţiilor care desfăşoară şi activităţi religioase şi personalul desemnat pentru oficierea slujbelor religioase sunt comunicate, spre evidenţă, Secretariatului de Stat pentru Culte, mai arată legea promulgată.

Pe 21 iunie 2023, Senatul a respins proiectul de lege, iar pe 11 martie 2024 Camera Deputaţilor a adoptat proiectul, în calitate de for decizional.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.