Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri, că nu există intenţia de a declara starea de urgenţă şi nici cea a instituirii unei carantine generale în perioada următoare, precizând că nici nu este momentul de a se discuta despre unele relaxări generalizate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Klaus Iohannis a fost întrebat ce restricţii noi s-ar putea introduce şi cum îşi vor putea petrece românii sărbătorile de iarnă.
 
“Ştiţi că nu obişnuiesc să povestesc ce s-a povestit, dar cred că este legitimă curiozitatea dumneavoastră despre măsuri care ar putea să vină. În acest moment nu există intenţia de a declara starea de urgenţă şi nu există intenţia instituirii unei carantine generale, deci un lockdown. Măsurile care sunt acum în vigoare au dus la o reducere a creşterii numărului de infecţii, ba chiar se poate constata o uşoară descreştere. În aceste condiţii, experţii pe care i-am consultat, inclusiv astăzi, sunt de părere că în perioada următoare nu e nevoie de noi restricţii”, a afirmat Iohannis. 
 
El a precizat că nu se poate vorbi de o relaxare chiar dacă unele persoane şi-ar dori să fie anulate restricţiile în perioada sărbătorilor de iarnă. 
 
“Trebuie să fim foarte precauţi, nici nu se vor lua înapoi restricţiile fiindcă numărul de infectări e în continuare foarte mare, suntem în palierul de 8.000-9.000 de cazuri, ATI-urile sunt aproape toate pline, iar numărul de decese este în continuare foarte mare. Nu putem să vorbim acum de o relaxare. Ştiu că toată lumea îşi doreşte să se anuleze toate măsurile de restricţie şi să intrăm în sărbători ca de obicei. Acest lucru, din păcate, nu cred că este posibil. Este puţin probabil ca până la mijlocul lui decembrie sau până la sfârşitul lui decembrie numărul de infectări să scadă atât de mult încât să se renunţe la restricţii”, a transmis preşedintele.
 
El a mai declarat că nu este momentul să se discute despre unele relaxări generalizate. 
 
“Evoluţia se analizează de specialişti, în special de specialiştii de la INSP, zilnic şi cel puţin o dată pe săptămână se emit recomandări pentru a ţine de cont de evoluţia concretă a pandemiei. Chiar dacă acum avem oarece motive de optimism moderat, am reuşit să stopăm acea creştere vertiginoasă, nu este momentul să discutăm despre unele relaxări generalizate. Din păcate, în continuare sunt localităţi unde se va impune carantinarea sau unde poate se va prelungi cu câteva zile carantina pentru a reduce numărul de noi infectări şi pentru a da o şansă medicilor să se ocupe de persoanele care au probleme grave”, a mai transmis Klaus Iohannis.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.