Preşedintele Klaus Iohannis, a declarat, marţi, că până în toamnă ar trebui să se găsească o soluţie, atât pentru dascăli, cât şi pentru elevi, de a putea preda, respectiv de a urma cursurile şcolare online, în cazul unui nou val de infectări cu coronavirus. Potrivit şefului statului, Ministerul Educaţiei ar putea achiziţiona tablete pentru elevi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Klaus Iohannis a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, dacă este respectat dreptul la educaţie al copiilor care nu au posibilitatea să participe la cursurile online şi a spus: ”Este o problemă importantă pe care am discutat-o în toate întâlnirile care le-am şi care au avut ca temă şcoala. Foarte mulţi copii, din fericire, au acces online, mulţi copii nu au. Pentru ei ministerul va veni cu soluţii, probabil, posibil cu achiziţii de tablete care vor fi puse la dispoziţie. Acolo unde copiii nu au notă în catalog poate vor fi invitaţi la socală cu măsuri de distanţare socială, poate vor da o lucrare de control sau vor da un răspuns la o temă şi în acest fel vor putea fi încheiate situaţiile lor. Ştiu că în coducerea ministerului există multe discuţii pentru a rezolva aceste chestiuni şi pot să vă spun că am discutat detaliat despre ce trebuie să facă ministerul pe timpul verii când trebuie să ne pregătim pentru un posibil val doi de epidemie şi eu am pretenţia ca până în septembrie să găsim solutii pentru aceşti copii care acum nu au putut să beneficieze de o formă de învăţământ la distanţă”. 

Preşedintele a mai spus că şi pentru dascăli ar trebui elaborate ghiduri de predare online.

”De asemenea, am pretenţia şi am găsit că la minister se vede la fel chestiunea, să fie elaborat un ghid şi pentru dascăli pentru că majoritatea improvizează, trebuie să recunoaştem, acum, când lucrează online. Trebuie să se facă ghiduri, metodologii, trebuie să se facă material auxiliar online care  să fie folosit de dascăli. Este foarte mult de lucru şi ţinta nu mai sunt doar copiii care acum nu au acces, ţinta este întreaga populaţie şcolară şi dascălii care vor ştii cum să folosească aceste medii pentru a garanta o şcoală performantă”, a mai declarat Iohannis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.