Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că ”e de dorit să avem acelaşi date de la toate instituţiile”, în ceea ce priveşte pandemia, şi se va informa de ce există în continuare discrepanţe între datele prezentate de diferite autorităţi. ”Pandemia nu se răspândeşte matematic, se răspândeşte prin contact de la persoană la persoană”, a afirmat Klaus Iohannis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Întrebat dacă nu consideră că ar trebui schimbat criteriul pe baza căruia se iau măsuri de restricţionare a activităţilor, având în vedere că unele judeţe fac mii de teste iar altele câteva sute, având evident şi mai puţine cazuri, Iohannis a răspuns: ”Acest sistem pe care l-aţi prezentat succint e unul elaborat de experţi recunoscuţi de la noi, bazat pe criterii obiective. Sigur, putem să ne întrebăm cât de perfect este sistemul. Cred că nici un sistem nu e perfect, însă au redat destul de adecvat  criteriile de la noi. Voi da întrebarea mai departe la grupul de experţi”. 

De asemenea, întrebat dacă mai putem aştepta să vedem efectele măsurilor luate de alte state înainte de a lua noi măsuri de limitare a răspândirii pandemiei, Iohannis a afirmat: ”Măsurile care au fost luate au fost discutate şi luate de experţi recunoscuţi în domeniu. Nu s-a discutat restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte, cum eu nu cred că circulaţia pe timp de noapte răspândeşte România, ci petrecerile pe timp de noapte. Nu putem să nu urmărim ce efect au astfel de restricţii. Aceste restricţii nu sunt un joc politic, aceste restricţii sunt propuse de experţi. Noi nu dorim să distrugem viaţa oamenilor, noi dorim să luăm fix atâtea măsuri  şi restricţii cât sunt necesare pentru a domoli extinderea acestei pandemii. Şi după ce avem aceste rezultate, experţii propun un nou set de restricţii sau propun păstrarea setului de restricţii”. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Cu siguranţă e de dorit să avem aceleaşi date de la toate instituţiile. Voi verifica de ce apar aceste discrepanţe”, a afirmat, miercuri, Klaus Iohannis, întrebat de ce apar în continuare discrepanţe între raportările diferitor autorităţi.

Şeful statului  afirmat că pandemia se răspândeşte prin contactul între persoane. 

”Pandemia nu se răspândeşte matematic, se răspândeşte prin contact de la persoană la persoană. Pe de altă parte, ştim cu toţii că numărul de testări e diferit de la o zi la alta, iar în week-end numărul de testări e ceva mai mic. Ceea ce mă îngrijorează e numărul de internări, de persoane la ATI şi da, regretabil numărul de decese. E clar că avem de-a face o provocare care ţine de noi, mască, dezinfectare, dar şi în zona spitalicească”, a mai afirmat Iohannis. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.