Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, întrebat când va putea garanta statul român siguranţa pacienţilor în spitale, că a atras atenţia asupra situaţie precare a bazei materiale din unităţile medicale, însă alături de guvernul liberal şi Cabinetul Cîţu au fost luate măsuri concrete, soluţii care se regăsesc în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. „S-au prevăzut sume foarte mari pentru sistemul de sănătate publică, pentru perfecţionare, extindere”, a adăugat şeful statului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Avem specialişti foarte buni, medici foarte buni, personal medical foarte bun şi au toată admiraţia şi consideraţiunea mea, dar din cauza crizei sanitare care pune presiune pe spitalele din România, din păcate, am avut accident, dar ele ar fi putut fi evitate dacă anumite măsuri s-ar fi respectat. E absolut regretabil şi ultima catastrofă pe care am avut-o la Constanţa arată că medicii stau 24/24 stau să păzească bolnavii şi se pot întâmplat accidente şi catastrofe. De aici să nu tragem concluziile greşite: spitalele din România funcţionează cu personal dedicat, a declarat Klaus Iohannis, la vizita de joi de la Centrala Nuclearoelectrică de la Cernavodă (CNE) cu ocazia aniversării a 25 de ani de la punerea în funcţiune a Unităţii 1.

Chestionat când ar putea statul să garanteze siguranţa pacienţilor, şeful statului a răspuns: „Situaţia precară a bazei materiale din majoritatea spitalelor noastre ne este cunoscută şi am atras atenţia în multe rânduri asupra acestor chestiuni, însă împreună cu Guvernul liberal şi Guvernul Cîţu am găsit soluţiile care se regăsesc în PNRR”.

„Sunt foarte, foarte mulţi bani. Avem la dispoziţie aproximativ 80 miliarde din care primele proiecte de 30 miliarde euro sunt însumate în PNRR. S-au prevăzut sume foarte mari pentru sistemul de sănătate publică, pentru perfecţionare, extindere. Acest lucruri nu doar le deplângem, ci am făcut ceva concret pentru o ameliorare a bazei materiale semnificativă a sistemului medical din România”, a completat preşedintele Iohannis.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.