Preşedintele Klaus Iohannis consideră că este important ca România să atragă competiţii sportive de mare vizibilitate, dar şi să modernizeze sau să dezvolte baze sportive noi, precizând că Guvernul trebuie să vină cu un concept legat de dezvoltarea sportului pe care să-l pună în practică cu cluburile sportive şi cu şcolile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat marţi, la Cernavodă, ce părere are despre faptul că statul investeşte 100 de milioane de euro în modernizarea a patru stadioane din Bucureşti pentru organizarea Campionatului European din 2020, în condiţiile în care spectatorii nu prea mai vin la competiţii sportive, preşedintele a spus că este un lucru bun ca România să atragă competiţii sportive importante, dar şi ca să fie modernizate bazele sportive.

“În primul rând, cred că este bine să atragem competiţii sportive de mare vizibilitate. În al doilea rând, cred că este foarte important să modernizăm sau să dezvoltăm baze sportive noi. S-a discutat foarte mult despre eficienţa sau ineficienţa sportului, după părerea mea suntem într-o zonă nesănătoasă, nesustenabilă. Guvernul trebuie să vină cu un concept pe care să-l pună în practică împreună cu federaţiile sportive şi împreună cu cluburile sportive şi împreună cu şcolile. Şi atunci vom avea şi baze moderne care vor fi şi folosite pentru că vor fi suficienţi tineri interesaţi de sport”, a afirmat Klaus Iohannis.

Şeful statului a făcut, marţi, o vizită de lucru la Centrala Nuclearelectrică de la Cernavodă.

Sâmbătă, cu ocazia lansării logo-ului Capitalei pentru Euro-2020, directorul Naţional al Companiei de Investiţii, Manuela Pătrăşcoiu, a declarat că toate cele patru stadioane care vor servi drept baze de antrenament vor fi gata la timp, dezvăluind că fiecare loc va costa 1.500 de euro, fiind vorba despre un total de 70.000 de locuri, astfel că suma pentru reconstruire va fi de peste 105 milioane de euro.

"Construirea de stadioane nu este o risipă de bani, este un semn de civilizaţie. Vom reconstrui patru stadioane, care vor fi accesibile tuturor şi care vor totaliza peste 70.000 de locuri. Opt mii vor fi la Arcul de Triumf, 18.000 la Stadionul Giuleşti, 20.000 la Stadionul Dinamo şi 30.000 la stadionul Steaua. Finanţarea va fi asigurată de Ministerul Dezvolării Regionale, iar costul estimat este de aproximativ 1.500 euro pentru fiecare loc din tribună. Guvernul României a declarat organizrea EURO 2020 de interes naţional şi vom asigura desfăşurarea competiţiilor de masă prin construirea sau modernizarea a 400 de terenuri", declara Manuela Pătrăşcoiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.