Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, un mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale a romilor, prin care şi-a reafirmat hotărârea de a veghea la protejarea drepturilor cetăţenilor aparţinând tuturor minorităţilor etnice. Iohannis condmnă, de asemenea, ”manifestările rasiste şi de marginalizare a cetăţenilor care aparţin acestei etnii”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„De Ziua etniei romilor transmit salutul meu membrilor comunităţii roma din ţara noastră. Reînnoiesc cu acest prilej angajamentul meu în favoarea valorificării diversităţii noastre culturale, ca şi hotărârea mea, în calitate de Preşedinte, de a veghea la protejarea drepturilor cetăţenilor aparţinând tuturor minorităţilor etnice. Ziua etniei romilor din ţara noastră, care se marchează odată cu Ziua Internaţională a Romilor, este un bun prilej pentru a condamna ferm, o dată în plus, manifestările rasiste şi de marginalizare a cetăţenilor care aparţin acestei etnii”, a transmis Iohannis.

Şeful statului afirmă că ziua de 8 aprilie ”va fi cu adevărat una de sărbătoare atunci când emanciparea economică, socială şi culturală a romilor va da roadele aşteptate”.

”Îmi doresc ca prin angajamentul autorităţilor şi al societăţii civile, prin efortul majorităţii şi al minorităţilor etnice deopotrivă, să construim societatea dezvoltată, educată, tolerantă şi incluzivă pe care ne-o dorim pentru copiii noştri”, a mai transmis şeful statului.

Ziua internaţională a romilor este marcată în 8 aprilie şi aminteşte de data la care, în anul 1971, s-a desfăşurat, la Londra, primul congres internaţional al romilor, fiind acreditat oficial termenul ''romi'' pentru a-i desemna pe membrii etniei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.