Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, un mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Copilului, în care arată că neglijenţa, abuzurile sau violenţa de orice fel asupra copiilor ţin de o mentalitate primitivă, a unei societăţi care refuză să îşi protejeze ce are mai de preţ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele menţionează că 20 noiembrie 1989 are o semnificaţie aparte, fiind data la care s-a adoptat Convenţia ONU cu privire la drepturile copilului. Cele patru principii de bază ale Convenţiei - non-discriminarea, urmărirea celor mai bune interese ale copilului, dreptul la viaţă, supravieţuire şi dezvoltare şi, nu în ultimul rând, respectul faţă de părerile copilului - au devenit astfel importante pentru întreaga lume.

”Fiecare copil este o speranţă într-un viitor mai bun. Este obligaţia noastră să le asigurăm tuturor şanse echitabile şi sprijin adecvat astfel încât copiii de astăzi să devină adulţii responsabili, împliniţi şi implicaţi de mâine. Neglijenţa, abuzurile sau violenţa de orice fel asupra copiilor ţin de o mentalitate primitivă, a unei societăţi care refuză să îşi protejeze ce are mai de preţ. Marcarea zilei de 20 noiembrie ne reaminteşte tuturor, o dată în plus, cât este de important să ocrotim viitorul şi să le dăm copiilor posibilitatea de a-şi împlini potenţialul, fără a pune obstacole în calea dezvoltării lor”, afirmă Klaus Iohannis.

Şeful statului aminteşte că, în 2015, la aniversarea a 25 de ani de la ratificarea de către România a Convenţiei ONU cu privire la drepturile copilului, s-a bucurat să fie gazda unui demers deosebit: citirea unui Manifest, semnat de peste 100.000 de copii, care făcea apel la responsabilitatea adulţilor de a ţine cont şi de opiniile lor.

”Nu am uitat promisiunea făcută atunci de a fi un susţinător al drepturilor copilului şi de a acţiona pentru ca ei să trăiască în acord cu idealurile democratice, în spiritul păcii, demnităţii, libertăţii, toleranţei, egalităţii şi solidarităţii. Ca Preşedinte al României, vă asigur că voi susţine în continuare acest deziderat”, subliniază preşedintele Iohannis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.