Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea prin care unităţile administrativ teritoriale vor fi incluse in categoria beneficiarilor muncii prestate de zilieri. Prin urmare, primăriile pot angaja zilieri pentru a face diferite lucrări din zona lor de activitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actul normativ are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea articolului 1 din Legea 52/2011, în sensul introducerii în categoria beneficiarilor muncii prestate de zilieri şi a autorităţilor administraţiei publice locale.

„Beneficiar de lucrări, denumit în continuare beneficiar – unităţile administrativ teritoriale, persoana juridică, persoana fizică autorizată, întreprinderea individuală, întreprinderea familială, pentru care zilierul desfaşoară activităţi necalificate cu caracter ocazional”, arată legea promulgată de şeful statului.

De asemenea, instituţiile publice nu au calitatea de beneficiari în sensul prevăzut de prezenta lege, cu excepţia grădinilor botanice din subordinea universităţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.