Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul pentru promulgarea actului normativ privind completarea art. 109 din legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, informează Administraţia Prezidenţială. Astfel, poate fi transmis de către Casa Naţională de Pensii Publice, la cerere în format electronic, pe e-mail sau în contul online al CNPP documentul de informare privitor la sumele plătite beneficiarilor care au optat pentru plata pensiei în cont curent sau cont de card.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actul normativ ca obiect de reglementare completarea art.109 din Legea nr.263/2010, în sensul instituirii posibilităţii transmiterii de către Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP), la cerere, în format electronic, pe e-mail sau în contul on-line deschis în portalul CNPP, a documentului de informare cu privire la sumele plătite beneficiarilor care au optat pentru plata pensiei în cont curent sau cont de card.

„(7) Casa Naţională de Pensii Publice transmite, la cerere, în format electronic, pe e-mail sau în contul on-line deschis în portalul CNPP, documentul de informare cu privire la sumele plătite beneficiarilor care au optat pentru efectuarea plăţii drepturilor prevăzute la alin. (1) şi (2) în cont curent sau în cont de card. (8) Documentul de informare prevăzut la alin. (6) se transmite în format electronic începând cu luna următoare înregistrării cererii, în maximum 48 de ore de la efectuarea plăţii drepturilor în cont curent sau cont de card. (9) Documentul de informare prevăzut la alin. (6), transmis în format electronic, produce efecte juridice identice cu documentul de informare cu privire la sumele plătite transmis lunar la domiciliu sau, după caz, la reşedinţă prin serviciul de corespondenţă standard”, conform legii promulgat de şeful statului. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.