Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea pentru modificarea art. 12 alin. (8¹) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, informează Administraţia Prezidenţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actul normativ are ca obiect de reglementare modificarea art.12 alin. (8¹) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul introducerii posibilităţii de acordare a unei mese gratuite elevilor înscrişi în învăţământul profesional şi tehnic cu durata de minimum 3 ani şi prin intermediul serviciilor de catering, nu numai prin intermediul cantinelor şcolare, cum este în prezent.

„Elevii înscrişi în învăţământul profesional şi tehnic cu durata de minimum 3 ani, precum şi elevii din învăţământul dual, pot beneficia de masă gratuită în cantinele şcolare sau prin servicii de catering şi cazare gratuită în internatele şcolare. Cheltuielile pentru cazarea şi masa acestora se pot asigura, în limita sumelor prevăzute distinct cu această destinaţie şi din bugetele locale ale comunelor, oraşelor, municipiilor sau ale judeţelor, după caz, prin hotărâri ale autorităţilor deliberative ale acestora”, arată legea promulgată de şeful statului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.