Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi legea pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 91/2020 privind trecerea Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale din subordinea Ministerului Afacerilor Interne în subordinea Guvernului şi în coordonarea Secretariatului General al Guvernului şi pentru modificarea unor acte normative, informează Administraţia Prezidenţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ProiectuI de lege a fost adoptat decizional de către Senat pe 22 februarie şi are ca obiect de reglementare trecerea Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale, organ de specialitate al administraţiei publice centrale, cu personalitate juridică, din subordinea Ministerului Afacerilor Interne în subordinea Guvernului si în coordonarea Secretariatului General al Guvernului.

Totodată, prin proiectul de lege este preconizată modificarea mai multor acte normative: Legea nr. 82/1992 privind rezervele de stat, republicată, cu modificările şi completarile ulterioare, art. 4 din Legea nr. 477/2003 privind pregătirea economiei naţionale şi a teritoriului pentru apărare, republicată, şi ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Afacerilor Interne, aprobată cu modificări prin Legea nr. 15/2008, cu modificările şi completările ulterioare.

Senatul a adus modificări la OUG 91/2020 şi anume faptul că pe timp de pace beneficiază de drept la hrană gratuită şi personalul Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale. 

De acest dret beneficia personalul din MApN, MAI, Ministerul Justiţiei, STS, SPP, SIE, SRI şi din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, în varianta iniţiată de Guvern.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.