Preşedintele Klaus Iohannis a decorat, marţi, Societatea Română de Geografie şi Clubul Sportiv Studenţesc Bucureşti, care a împlinit săptămâna trecută 100 de ani de la înfiinţare, afirmând că ştiinţa şi sportul reprezintă două domenii cu tradiţie în România, care contribuie la dezvoltarea ţării prin impactul pozitiv pe care îl au asupra societăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cred că alăturarea celor două instituţii ilustrează cum nu se poate mai bine dictonul <<Mens sana in corpore sano>>”, a ţinut să menţioneze preşedintele Klaus Iohannis în deschiderea discuruslui său ţinut cu ocazia decorării Societăţii Române de Geografie şi Clubului Sportiv Studenţesc din Bucureşti.

”Societatea Română de Geografie a sărbătorit anul trecut 140 de ani de la înfiinţare, alăturându-se încă din anul 1875 unor instituţii similare din Berlin, Londra, Viena sau Melbourne şi contribuind la progresul Geografiei şi geografilor români în şcoală, ştiinţă şi în cultura română şi universal”, a afirmat şeful statului, adăugând că cei mai mult de 3500 de membri ai Societăţii Române de Geografie continuă tradiţia unor nume mari în istoria domeniului: Alexandru Cantacuzino şi Gheorghe Lahovary – fondatorii Societăţii, Simion Mehedinţi – fondatorul geografiei moderne româneşti, Constantin Brătescu sau Alexandru Obreja.

Clubul Sportul Studenţesc Bucureşti, care a împlinit săptămâna trecută 100 de ani de la înfiinţare, a fost, de asemnea, decorat de preşedintele Iohannis.

”Cu scopul său de a crea oameni educaţi, pregătiţi să facă faţă provocărilor, Clubul Sportul Studenţesc Bucureşti demonstrează că performanţa sportivă este un mijloc de a atinge performanţa profesională şi social”, a arătat Iohannis.

Preşedintele a felicitat la final cele două instituţii centenare pentru activitatea lor în România, pentru contribuţia lor în ştiinţă, cultură, dezvoltare profesională şi performanţă, afirmând că este încrezător că sportul românesc îşi va restabiliza poziţia pe harta europeană şi internaţională, iar ştiinţa românească va fi tot mai bine cotată în clasamentele comunităţii ştiinţifice la nivel global.

Preşedintele Klaus Iohannis a acordat, marţi, Societăţii de Geografie, reprezentată prin preşedintele instituţiei - Mihai Ielenicz, Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor, categoria H - „Cercetarea Ştiinţifică” şi Ordinul „Meritul Sportiv” clasa I, Clubului Sportul Studenţesc Bucureşti, reprezentat de profesor doctor architect Barbu Emil Popescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.